Kilpailujärjestäjäkoulutus Uuraisilla

Keski-Suomen Hiihto järjesti keskiviikkona 10. joulukuuta perinteisen kilpailujärjestäjäkoulutuksen tulevan maakuntaviestin järjestäjäpaikkakunnalla Uuraisilla. Sääntöjä kertaamassa Sami Hildénin ja Matti Harjun opastamana Uuraisten kunnantalolla oli 21 henkeä yhdeksästä seurasta sekä Uuraisten kunnasta. Teknisiä asiantuntijoita oli em. joukossa seitsemän.
Jos lumiolosuhteet sallivat, 68. Keski-Suomen maakuntaviesti hiihdetään Uuraisten koulukeskuksen ja Aittovuoren alueella loppiaisena. Varapäivä on 15. helmikuuta.
Jos vuodenvaihteessa ei ole lunta varaudutaan kilpailun johtaja Olavi Tapperin mukaan varapäiväsiirtoon hyvissä ajoin, koska ennen viestiä on osallistujien päästävä viimeistään ennen vuodenvaihdetta hiihtämään.
Uuraisilla keskusteltiin, voitaisiinko jo tulevassa maakuntaviestissä kokeilla tulevaa uutta sääntökautta 2016-2020 ajatellen pienten rajakuntien yhdistettyä joukkuetta (rajana yhteensä 4000 asukasta), jos oman joukkueen kokoamisessa on vaikeuksia. Joukkue kilpailisi ulkopuolella, mutta jäsenet voisivat kilpailla osuuspalkinnoista. Päätöksen tekee lähiaikoina tuomarineuvosto Veikko Humalajoen johdolla.

Teksti ja kuvat Matti Harju
**


Yhdeksän seuran edustajat kertasivat kilpailusääntöjä Uuraisten valtuustosalissa.


Sami Hildén vastaa Keski-Suomen TD-toiminnasta tästä kaudesta alkaen.

                                           

 


_

 

 

-