Vuoden urheilija -kategoria

Elämänura-palkinto

Pauli Sulkula
Perustelut: Pauli Sulkula on syntynyt Multialla 25.11.1927. Hän aloitti hiihto- ja juoksukilpailut 10 vuoden ikäisenä Multian Jyskeessä. Hiihtoharrastus jatkui useiden vuosikymmenten ajan. Kilpahiihdossa Sulkula sijoittui v. 1955 kovatasoisessa Keski-Suomen piirinmestaruushiihdoissa 30 kilometrin matkalla toiseksi Veikko Hakulisen jälkeen.

Seuratoiminnan Sulkula aloitti Nikkarilan Metsäpoikien hiihtojaoston puheenjohtajana 1957. Tämän jälkeen hiihtojaostojen puheenjohtajana hän toimi 24 vuoden ajan. Seuroina olivat Multian Jyske, Koskenpään Kiri, Hankasalmen Hanka, Konneveden Urheilijat ja Jyväskylän Hiihtoseura. Konneveden Urheilijat oli Sulkulan johtamana ainoa Valioluokan hiihtoseura Keski-Suomessa 1975. SVUL:n Keski-Suomen piirin johtokunnassa Sulkula oli vuodet 1973-84.

Sulkula aloitti luottamustoimet Keski-Suomen piirin hiihtotoiminnassa 1967. Aluksi hiihtojaoston sihteerinä viisi vuotta. Sitten puheenjohtajana 11 vuotta ja vielä johtokunnan jäsenenä 11 vuotta. Sulkula kutsuttiin 1995 Keski-Suomen piirin hiihtojaoston kunniapuheenjohtajaksi. Vielä näihin päiviin asti Sulkula ahkerasti osallistuu Keski-Suomen Hiihto ry:n kokouksiin. Hän on siellä antanut arvokaita, pitkäaikaiseen kokemukseen perustuvaa tietoa nykyisille toimijoille.

Hiihtoliiton liittovaltuustossa Sulkula on ollut jäsenenä 1973-75, Hiihtoliiton johtokunnassa 1976-87, sen kilpailuvaliokunnassa 1980-88 ja SHL:n edustajana SVUL:n liittovaltuustossa 1980-88 sekä Finlandia-hiihdon päätoimikunnassa 1977-84.

Pauli Sulkula on ansainnut Elämänurapalkinnon tekemästään pitkäaikaisesta työstä keskisuomalaisen liikunnan ja urheilun hyväksi. Tätä arvokasta työtä on kestänyt lähes 80 vuoden ajan Se työ on tuottanut menestystä ja on hyvänä esimerkkinä meille nuoremmille.


                      
                                                               Pauli Sulkula.


Lajiliittojen Vuoden Urheiluteko -valinnat

Hiihto
Vuoden urheiluteko:

Legendaaristen Harsunkankaan hiihtojen paluu kilpailukalenteriin.
Perustelut: Pienen, 1400 asukkaan Kyyjärven iso ponnistus järjestää merkittävät kansalliset hiihtokilpailut, mistä oli suora TV-lähetys netin välityksellä. Kisat olivat muutenkin puitteiltaan hienosti järjestetyt.

                                                               
                    
                                                 
Alpo Viitala ja Esa Kyrönlahti.* Keslin sivut >>


 


_

 

 

-